Paturain cuisine

Paturain cuisine is een traditionele Belgische keuken die bekend staat om zijn gebruik van aardappelen, groenten en vlees. Het is een eenvoudige maar smakelijke manier van koken die al generaties lang wordt gebruikt. In dit recept zullen we een typisch paturain gerecht maken met aardappelen, groenten en varkensvlees.

Ingrediënten:

– 500 gram aardappelen
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 500 gram varkensvlees
– 2 wortels
– 2 tomaten
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.

2. Snijd de uien, knoflook, wortels en tomaten in kleine stukjes.

3. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de uien, knoflook, wortels en tomaten toe. Bak de groenten gedurende 5 minuten.

4. Voeg het varkensvlees toe en bak het gedurende 10 minuten.

5. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze gedurende 5 minuten.

6. Voeg de paprikapoeder, tijm, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

7. Laat het gerecht nog 10 minuten zachtjes koken.

8. Serveer het gerecht met wat vers brood.

Eet smakelijk!

Paturain cuisine

Geef een reactie

Schuiven naar boven