Pattison

Pattison is een heerlijk zoet gerecht dat vaak wordt geserveerd als een dessert of als een snack. Het is gemaakt van gebakken aardappelen, suiker, boter, melk en een verscheidenheid aan kruiden. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een paar minuten kunt maken. Hieronder volgt een recept voor pattison.

Ingrediënten:

– 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels melk
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel nootmuskaat
– 1 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de aardappelblokjes in een ovenschaal en bestrooi met de suiker, kaneel, nootmuskaat en zout.

3. Smelt de boter in een kleine pan en voeg de melk toe. Roer goed om te combineren.

4. Giet de boter-melkmengsel over de aardappelblokjes en roer goed om alles te combineren.

5. Bak de aardappelen in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat ze goudbruin en gaar zijn.

6. Serveer de pattison warm met een bolletje ijs of slagroom. Geniet ervan!

Pattison

Geef een reactie

Schuiven naar boven