Patisson

Patisson is een lekkere en veelzijdige groente die vaak wordt gebruikt in salades, soepen en andere gerechten. Het is een zacht, zoet en knapperig ingrediënt dat een heerlijke smaak aan je gerechten toevoegt. In dit recept maken we een heerlijke patisson-schotel met knoflook, ui, paprika en tomaat. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan. Geniet ervan!

Ingrediënten:

– 500 gram patisson, geschild en in blokjes gesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 ui, gesnipperd

– 1 rode paprika, in blokjes gesneden

– 1 grote tomaat, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel paprikapoeder

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe de patisson, knoflook, ui, paprika en tomaat in een ovenschaal.

3. Voeg de olijfolie, paprikapoeder, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.

4. Zet de ovenschaal in de oven en bak de patisson gedurende 20-25 minuten.

5. Serveer de patisson-schotel warm met wat extra olijfolie en wat verse kruiden.

Patisson

Geef een reactie

Schuiven naar boven