Pate

Pâté is een heerlijk en veelzijdig gerecht dat je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept maken we een klassieke pâté met kip, champignons en een heerlijke saus. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken en dat je met verschillende ingrediënten kunt variëren.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 200 gram champignons, in plakjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1/2 liter kippenbouillon
– 2 eetlepels fijngehakte peterselie
– 2 eetlepels fijngehakte bieslook
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook aan.

3. Voeg de kipfilet toe en bak deze aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de champignons toe en bak deze mee totdat ze gaar zijn.

5. Voeg de bloem toe en roer goed door.

6. Voeg de kippenbouillon toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

7. Voeg de peterselie en bieslook toe en breng op smaak met zout en peper.

8. Giet het mengsel in een ovenschaal en zet deze in de oven.

9. Bak de pâté in ongeveer 30 minuten gaar.

10. Serveer de pâté warm met wat stokbrood.

Pate

Geef een reactie

Schuiven naar boven