Patatje stoofvlees

Patatje stoofvlees is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een klassieker in de Nederlandse keuken en een favoriet bij veel mensen. Het is een heerlijke combinatie van aardappelen, vlees en groenten. In dit recept leer je hoe je een heerlijk patatje stoofvlees kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram runderstoofvlees
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels bleekselderij, in plakjes
– 2 aardappelen, in blokjes
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1 eetlepel Worcestersaus
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel rozemarijn
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 1/2 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal.

3. Voeg het stoofvlees toe en bak het aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de ui, knoflook, wortel, bleekselderij, aardappelen, tomatenpuree, Worcestersaus, paprikapoeder, tijm, oregano, rozemarijn, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.

5. Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook.

6. Zet het vuur laag en laat het gerecht ongeveer 1,5 uur stoven. Roer af en toe.

7. Serveer het patatje stoofvlees met wat extra groenten. Eet smakelijk!

Patatje stoofvlees

Geef een reactie

Schuiven naar boven