Patatje oorlog

Patatje oorlog is een heerlijke snack die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een combinatie van patat, mayonaise, curry ketchup en uien. Het is een lekker en gezond alternatief voor de kant-en-klare patatjes die je in de winkel kunt kopen. Hieronder volgt het recept voor patatje oorlog.

Ingrediënten:

– 4 grote aardappelen

– 2 eetlepels mayonaise

– 2 eetlepels curry ketchup

– 1 ui, fijngehakt

– Olijfolie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.

3. Leg de plakjes aardappel in een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie.

4. Bestrooi met zout en peper naar smaak.

5. Bak de aardappelplakjes in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

6. Verwarm de mayonaise en curry ketchup in een kleine pan.

7. Voeg de fijngehakte ui toe en laat het geheel 2-3 minuten zachtjes koken.

8. Haal de aardappelplakjes uit de oven en leg ze op een bord.

9. Bestrijk de aardappelplakjes met de mayonaise-curry ketchup saus en garneer met de fijngehakte ui.

10. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Patatje oorlog

Geef een reactie

Schuiven naar boven