Patatas bravas

Patatas Bravas is een Spaanse klassieker die je in veel restaurants kunt vinden. Het is een heerlijk gerecht dat bestaat uit gebakken aardappelen met een pittige tomatensaus. Het is een eenvoudig gerecht om te maken en het is een geweldige manier om je gasten te verrassen. Hieronder volgt het recept voor Patatas Bravas.

Ingrediënten:

– 2 pond aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Saus:

– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel suiker
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de aardappelblokjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met knoflook, paprikapoeder, chilipoeder, komijnpoeder, zout en peper. Roer goed door en zet in de oven. Bak de aardappelen gedurende 25-30 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak gedurende 3-4 minuten, of tot de ui zacht is.

4. Voeg de tomatenblokjes, paprikapoeder, chilipoeder, komijnpoeder, suiker, zout en peper toe. Roer goed door en laat 5-7 minuten zachtjes koken.

5. Serveer de patatas bravas met de tomatensaus. Geniet ervan!

Patatas bravas

Geef een reactie

Schuiven naar boven