Patatas bravas origineel

Patatas Bravas is een Spaanse klassieker die je in veel restaurants kunt vinden. Het is een heerlijk gerecht dat bestaat uit gebakken aardappelen met een pittige saus. Deze versie van Patatas Bravas is een origineel recept dat je thuis kunt maken. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Geniet van deze heerlijke Spaanse klassieker!

Ingrediënten:

– 500 gram kruimige aardappelen

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel gemalen komijn

– 1 theelepel gemalen koriander

– 1 theelepel chilipoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 kopje tomatensaus

– 1/4 kopje mayonaise

– 1/4 kopje crème fraîche

– 1/4 kopje ketchup

– 1 eetlepel Worcestersaus

– 1 eetlepel azijn

– 1 eetlepel suiker

– 1 eetlepel fijngehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm.

3. Leg de aardappelblokjes op een bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie.

4. Bak de aardappelblokjes in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn.

5. Maak ondertussen de saus. Doe de knoflook, paprikapoeder, komijn, koriander, chilipoeder, zout en peper in een kom en meng goed.

6. Voeg de tomatensaus, mayonaise, crème fraîche, ketchup, Worcestersaus, azijn, suiker en peterselie toe en meng alles goed.

7. Haal de aardappelblokjes uit de oven en leg ze in een schaal.

8. Giet de saus over de aardappelblokjes en meng goed.

9. Serveer de patatas bravas warm.

Patatas bravas origineel

Geef een reactie

Schuiven naar boven