Pastinaak

Pastinaak is een heerlijke wintergroente die vaak wordt gebruikt in soepen, stoofschotels en salades. Het is een knapperige, zoete groente die een heerlijke smaak heeft. In dit recept wordt pastinaak gebruikt om een heerlijke ovenschotel te maken. De combinatie van de zoete pastinaak met de knapperige spek en de romige kaassaus maakt deze ovenschotel een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 2 grote pastinaken, geschild en in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 uien, gesnipperd
– 4 teentjes knoflook, geperst
– 200 gram spek, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels bloem
– 500 ml melk
– 200 gram geraspte kaas
– 2 eetlepels verse peterselie, gehakt
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de spekblokjes toe en bak tot ze knapperig zijn.

4. Voeg de bloem toe en roer goed.

5. Voeg de melk toe en roer tot de saus dik wordt.

6. Voeg de pastinaakblokjes toe en roer goed.

7. Voeg de kaas toe en roer tot de kaas gesmolten is.

8. Breng op smaak met zout en peper.

9. Voeg de peterselie toe en roer goed.

10. Verdeel de ovenschotel over een ovenschaal en zet in de oven.

11. Bak de ovenschotel gedurende 25-30 minuten tot de bovenkant goudbruin is.

12. Serveer de ovenschotel warm met een salade.

Pastinaak

Geef een reactie

Schuiven naar boven