Pastilla

Pastilla is een traditioneel Marokkaans gerecht dat bestaat uit een krokant deeg omhuld met kip, amandelen en kaneel. Het is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een feestelijke maaltijd. In dit recept leer je hoe je een heerlijke pastilla kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram kippendijen
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 theelepels kaneel
– 2 theelepels paprikapoeder
– 2 theelepels komijn
– 2 theelepels gedroogde koriander
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel boter
– 1 eetlepel honing
– 1 eetlepel citroensap
– 1 ei
– 500 gram filodeeg
– 100 gram amandelen, gehakt
– 1 eetlepel sesamzaad
– Olijfolie om te bakken

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de kippendijen toe en bak deze tot ze gaar zijn.

4. Voeg de kaneel, paprikapoeder, komijn en koriander toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de boter, honing en citroensap toe en roer goed door. Laat het geheel afkoelen.

6. Rol het filodeeg uit en snijd het in vierkanten van ongeveer 10 cm.

7. Leg een vierkant filodeeg op een bakplaat en bestrijk het met een dun laagje ei.

8. Leg een lepel van het kippenmengsel in het midden van het vierkant en vouw de hoeken naar het midden toe.

9. Bestrijk de pastilla met een dun laagje ei en bestrooi met de gehakte amandelen en sesamzaad.

10. Bak de pastilla’s in de oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin en krokant zijn.

11. Serveer de pastilla’s warm met een salade.

Pastilla

Geef een reactie

Schuiven naar boven