Pasteitjes

Pasteitjes zijn een heerlijk en makkelijk te maken gerecht. Ze zijn perfect als lunch, snack of als bijgerecht. In dit recept maken we pasteitjes met een heerlijke vulling van gehakt, ui, paprika en kaas. Deze pasteitjes zijn een echte traktatie!

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngesneden
– 1 paprika, fijngesneden
– 200 gram geraspte kaas
– 1 pakje bladerdeeg
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui en paprika toe. Bak de groenten ongeveer 5 minuten.

3. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt gaar. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.

4. Rol het bladerdeeg uit en snijd het in vierkanten.

5. Leg een lepel gehaktmengsel op elk vierkant en strooi er wat kaas over.

6. Vouw de vierkanten dubbel en druk de randen goed aan.

7. Leg de pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven gedurende 15-20 minuten.

8. Serveer de pasteitjes warm.

Pasteitjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven