Pastechi

Pastechi is een heerlijk Surinaams gerecht dat bestaat uit een krokant gebakken deeg met een vulling van kip, gehakt of een ander vlees. Het is een populair gerecht in Suriname en wordt vaak gegeten als snack of als lunch. In dit recept leer je hoe je zelf pastechi kunt maken met een kipvulling.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kerriepoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie
– 500 gram deeg (kant-en-klaar of zelfgemaakt)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en doe deze in een kom.

3. Voeg de ui, knoflook, komijnpoeder, kerriepoeder, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.

4. Voeg de olijfolie toe en meng alles nogmaals goed door elkaar.

5. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.

6. Snijd het deeg in vierkanten van ongeveer 10 cm.

7. Leg een lepel van de kipvulling op elk vierkant deeg.

8. Vouw de vierkanten deeg dubbel en druk de randen goed aan met een vork.

9. Leg de pastechi’s op een met bakpapier beklede bakplaat.

10. Bak de pastechi’s in de oven gedurende 20-25 minuten of totdat ze goudbruin zijn.

11. Serveer de pastechi’s warm met een salade of een saus naar keuze.

Eet smakelijk!

Pastechi

Geef een reactie

Schuiven naar boven