Pasta tomatensaus

Pasta tomatensaus is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een klassieker die je met verschillende ingrediënten kunt variëren. In dit recept gebruiken we een basis van tomatensaus, uien, knoflook, paprika en oregano. Dit gerecht is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond.

Ingrediënten:

– 500 gram pasta
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 2 blikken tomatenblokjes
– 2 eetlepels oregano
– Olijfolie
– Zout en peper

Bereidingswijze:

1. Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm ondertussen een koekenpan met wat olijfolie. Voeg de uien, knoflook en paprika toe en bak deze 5 minuten op middelhoog vuur.

3. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met oregano, zout en peper.

4. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de tomatensaus. Roer alles goed door elkaar en laat nog even op laag vuur staan.

5. Serveer de pasta tomatensaus met wat extra oregano en wat geraspte kaas. Eet smakelijk!

Pasta tomatensaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven