Pasta ovenschotel

Pasta ovenschotel is een heerlijk en makkelijk gerecht om te maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het snel en gemakkelijk te bereiden is. De ovenschotel is gevuld met een heerlijke saus, kaas en verschillende soorten pasta. Deze ovenschotel is een geweldige manier om de restjes pasta die je hebt over te gebruiken. Hier volgt het recept voor deze heerlijke ovenschotel.

Ingrediënten:

– 500 gram pasta (elke soort is goed)

– 500 ml tomatensaus

– 200 gram geraspte kaas

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel basilicum

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Verwarm de olijfolie in een pan en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook 1 minuut.

4. Voeg de tomatensaus toe en breng het geheel aan de kook.

5. Voeg de oregano, basilicum, zout en peper toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

6. Voeg de gekookte pasta toe en meng het geheel goed.

7. Verdeel de pasta over een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.

8. Bak de ovenschotel in de oven gedurende 20 minuten.

9. Serveer de ovenschotel meteen.

Pasta ovenschotel

Geef een reactie

Schuiven naar boven