Pasta napolitana

Pasta Napolitana is een klassieke Italiaanse pasta gerecht dat bestaat uit een saus van tomaten, uien, knoflook, olijfolie, oregano en basilicum. Het is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat je in een mum van tijd kunt bereiden. Met deze stap-voor-stap instructies kun je een heerlijke pasta Napolitana maken.

Ingrediënten:
– 500 gram spaghetti
– 2 blikken tomatenblokjes
– 2 uien, fijngehakt
– 4 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:
1. Breng een grote pan met water en een snufje zout aan de kook. Voeg de spaghetti toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de uien en knoflook toe. Bak deze op middelhoog vuur tot de uien glazig zijn.

3. Voeg de tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de oregano, basilicum, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan de saus. Roer alles goed door elkaar en laat het nog 5 minuten zachtjes koken.

6. Serveer de pasta Napolitana meteen. Eet smakelijk!

Pasta napolitana

Geef een reactie

Schuiven naar boven