Pasta gehakt

Pasta gehakt is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd op tafel kunt zetten. Het is een heerlijke combinatie van gehakt, pasta en een saus van tomaten, uien en kruiden. Het is een gerecht dat je met gemak kunt variëren door er bijvoorbeeld groenten aan toe te voegen. Hieronder volgt een recept voor pasta gehakt.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 500 gram pasta
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 blikken tomatenblokjes
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel paprikapoeder
– Olijfolie
– Zout en peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Breng een grote pan met water en wat zout aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog een paar minuten mee.

4. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum en paprikapoeder toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.

5. Giet de pasta af en voeg toe aan het gehaktmengsel. Roer goed door en verdeel het over een ovenschaal.

6. Bak de pasta gehakt in de oven in ongeveer 20 minuten gaar.

7. Serveer de pasta gehakt met wat extra oregano en basilicum. Eet smakelijk!

Pasta gehakt

Geef een reactie

Schuiven naar boven