Pasta broccoli

Pasta broccoli is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het snel en gemakkelijk te bereiden is. De combinatie van de smaken van de broccoli, de knapperige bacon en de romige kaassaus maakt dit gerecht heerlijk. Hieronder volgt het recept voor pasta broccoli.

Ingrediënten:

– 500 gram pasta

– 500 gram broccoli

– 200 gram gerookte bacon

– 2 teentjes knoflook

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel boter

– 1 eetlepel bloem

– 1 kop melk

– 1 kop geraspte kaas

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Snijd de broccoli in kleine stukjes.

3. Bak de bacon in een koekenpan totdat deze knapperig is.

4. Verwarm de olijfolie in een andere pan en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook 1 minuut.

5. Voeg de broccoli toe en bak deze 2 minuten.

6. Voeg de boter toe en laat deze smelten.

7. Voeg de bloem toe en roer goed.

8. Voeg de melk toe en roer totdat de saus dik wordt.

9. Voeg de kaas toe en roer totdat de kaas is gesmolten.

10. Voeg de gekookte pasta toe en roer goed.

11. Voeg de bacon toe en roer goed.

12. Breng op smaak met zout en peper.

13. Serveer de pasta broccoli meteen.

Pasta broccoli

Geef een reactie

Schuiven naar boven