Pascale naessens

Pascale Naessens is een Belgische kok en auteur die bekend staat om haar gezonde, seizoensgebonden recepten. Haar recepten zijn gebaseerd op de principes van de Slow Food-beweging, waarbij de nadruk ligt op het gebruik van verse, lokale ingrediënten. In dit recept gebruiken we deze principes om een heerlijke, gezonde maaltijd te maken met Pascale Naessens’ kenmerkende smaak.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 rode paprika, in blokjes

– 1 courgette, in blokjes

– 1 blik tomatenblokjes

– 1 theelepel gedroogde oregano

– 1 theelepel gedroogde basilicum

– 1 theelepel gedroogde rozemarijn

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/2 kopje kikkererwten

– 1/2 kopje gekookte quinoa

– 1/4 kopje geroosterde pijnboompitten

– 1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

2. Voeg de paprika, courgette, tomatenblokjes, oregano, basilicum, rozemarijn, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de kikkererwten, quinoa, pijnboompitten en Parmezaanse kaas toe en roer goed om.

4. Laat het geheel nog een paar minuten koken tot de groenten gaar zijn.

5. Serveer de maaltijd warm met een frisse salade.

Pascale naessens

Geef een reactie

Schuiven naar boven