Parmigiana

Parmigiana is een heerlijke Italiaanse ovenschotel die bestaat uit verschillende lagen van gebakken aubergine, tomatensaus en kaas. Het is een eenvoudig gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt maken en dat je heerlijk kunt serveren als hoofdgerecht of als bijgerecht. In dit recept leer je hoe je een heerlijke parmigiana kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 aubergines
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel suiker
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1 kop geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Snijd de aubergines in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de aubergineplakjes aan beide kanten goudbruin.

3. Verwarm in een andere pan de ui en knoflook in een beetje olijfolie. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, suiker, zout en peper toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

4. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Leg een laag aubergineplakjes in de schaal en giet hier de tomatensaus over. Bestrooi met geraspte kaas. Herhaal dit proces totdat alle ingrediënten op zijn.

5. Bak de parmigiana in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de kaas goudbruin is.

6. Serveer de parmigiana warm met een salade.

Parmigiana

Geef een reactie

Schuiven naar boven