Parmigiana di melanzane

Parmigiana di melanzane is een heerlijke Italiaanse ovenschotel die bestaat uit gegrilde aubergines, tomatensaus en kaas. Het is een eenvoudig gerecht dat eenvoudig te maken is en een heerlijke maaltijd oplevert. Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

– 4 aubergines
– Olijfolie
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 blikken tomatenblokjes
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel suiker
– Zout en peper naar smaak
– 200 gram geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 1 cm dik. Leg de plakken op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Bak de aubergines in de oven gedurende ongeveer 20 minuten, of totdat ze gaar zijn.

3. Verwarm intussen olijfolie in een grote pan en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook gedurende 1 minuut.

4. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, suiker, zout en peper toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

5. Neem een ovenschaal en leg een laag gebakken aubergines op de bodem. Bestrijk de aubergines met de tomatensaus en strooi er wat geraspte kaas over. Herhaal dit proces totdat alle ingrediënten op zijn.

6. Bestrooi de bovenkant met de rest van de geraspte kaas en bak de parmigiana di melanzane gedurende 20 minuten in de oven.

7. Serveer de parmigiana di melanzane warm.

Parmigiana di melanzane

Geef een reactie

Schuiven naar boven