Paris brest

Paris Brest is een heerlijke Franse dessert dat bestaat uit een luchtige choux deeg gevuld met een romige praliné vulling. Het is een populaire traktatie die vaak wordt geserveerd tijdens speciale gelegenheden. Met deze recept kunt u een heerlijke Paris Brest maken die iedereen zal smullen.

Ingrediënten:

– 250 ml water

– 125 gram boter

– 125 gram bloem

– 4 eieren

– 1 theelepel suiker

– 1 theelepel zout

– 200 gram praliné

– 2 eetlepels poedersuiker

– 2 eetlepels amandelschaafsel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Breng het water en de boter in een pan aan de kook.

3. Voeg de bloem toe en roer tot het deeg een bal vormt.

4. Voeg de eieren één voor één toe en roer tot het deeg glad is.

5. Voeg de suiker en het zout toe en roer tot het deeg glanst.

6. Vet een bakplaat in en verdeel het deeg in twee gelijke delen.

7. Bak de deegdelen in de oven gedurende 25 minuten.

8. Laat de deegdelen afkoelen.

9. Verwarm de praliné in een pannetje.

10. Bestrijk de onderkant van een deegbal met de warme praliné.

11. Leg de andere deegbal er bovenop en druk licht aan.

12. Bestrooi met poedersuiker en amandelschaafsel.

13. Serveer de Paris Brest direct.

Paris brest

Geef een reactie

Schuiven naar boven