Parelcouscous vegetarisch

Parelcouscous is een heerlijk en gezond vegetarisch gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. In dit recept combineer ik parelcouscous met een mix van groenten, kruiden en noten voor een smaakvolle maaltijd.

Ingrediënten:

– 2 kopjes parelcouscous
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 courgette, in blokjes
– 1/2 kopje geroosterde noten naar keuze
– 1/4 kopje koriander, fijngesneden
– 1/4 kopje peterselie, fijngesneden
– 1/2 theelepel komijnpoeder
– 1/2 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Breng 2 kopjes water aan de kook in een middelgrote pan. Voeg de parelcouscous toe en kook het volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, paprika en courgette toe en bak de groenten 5 minuten, of tot ze zacht zijn.

3. Voeg de noten, koriander, peterselie, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe en bak nog 2 minuten.

4. Voeg de gekookte parelcouscous toe en roer alles goed door elkaar. Laat het nog 5 minuten bakken, of tot de parelcouscous gaar is.

5. Serveer de parelcouscous warm met extra koriander en noten.

Parelcouscous vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven