Paprikasaus

Paprikasaus is een heerlijke saus die je kunt maken met verschillende ingrediënten. Het is een klassieke saus die vaak wordt gebruikt bij gerechten zoals goulash, vleesgerechten en aardappelgerechten. De saus is makkelijk te maken en heeft een heerlijke smaak. Hieronder volgt een recept voor paprikasaus.

Ingrediënten:

– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel chilipoeder
– 1 theelepel zout
– 1 blik tomatenblokjes
– 1/2 kop water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder en zout toe en roer goed.

4. Voeg de tomatenblokjes en het water toe en breng aan de kook.

5. Laat de saus op laag vuur zachtjes koken tot de saus dikker wordt.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Serveer de saus bij je favoriete gerecht.

Paprikasaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven