Paprikás krumpli

Paprikás krumpli is een traditionele Hongaarse aardappelgerecht dat wordt geserveerd als een warme, comfortabele maaltijd. Het is een heerlijke combinatie van aardappelen, paprika’s, uien en knoflook, gekruid met paprika-poeder en geserveerd met een klontje boter. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt maken en dat een heerlijke maaltijd oplevert. Hier volgt het recept voor paprikás krumpli.

Ingrediënten:

– 4 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 paprika’s, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels paprika-poeder
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe de aardappelblokjes in een ovenschaal en voeg de uien, knoflook, paprika’s en paprika-poeder toe.

3. Voeg de olijfolie toe en meng alles goed.

4. Breng op smaak met zout en peper.

5. Zet de ovenschaal in de oven en bak de aardappelen gedurende 25-30 minuten, of totdat ze gaar zijn.

6. Serveer de paprikás krumpli met een klontje boter.

Paprikás krumpli

Geef een reactie

Schuiven naar boven