Papadums

Papadums zijn een lekker en gezond Indisch gerecht dat gemakkelijk thuis te maken is. Het is een dunne, knapperige koek gemaakt van gedroogde linzenmeel. Het is een geweldige snack of bijgerecht dat je kunt serveren met een verscheidenheid aan sauzen en dips. Hier is een recept voor papadums dat je thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes gedroogde linzenmeel

– 2 eetlepels zout

– 2 eetlepels komijnzaad

– 2 eetlepels korianderzaad

– 2 eetlepels gedroogde chilipepers

– 2 eetlepels gemberpoeder

– 2 eetlepels knoflookpoeder

– 2 eetlepels kurkuma

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Meng alle ingrediënten in een kom.

3. Voeg het water toe en kneed het deeg tot het glad is.

4. Rol het deeg uit tot een dunne plak.

5. Snijd het deeg in ronde stukken van ongeveer 4 inch.

6. Leg de stukken op een met bakpapier beklede bakplaat.

7. Bak de papadums in de oven gedurende 10-15 minuten, of tot ze knapperig en goudbruin zijn.

8. Laat de papadums afkoelen en serveer met je favoriete dips.

Papadums

Geef een reactie

Schuiven naar boven