Panzanella

Panzanella is een Italiaans brood- en tomatensalade die al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een heerlijke, frisse salade die perfect is als lunch of als bijgerecht. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd kunt maken. Hieronder volgt het recept voor panzanella.

Ingrediënten:

– 2 kleine stokbroden, in blokjes gesneden

– 2 tomaten, in blokjes gesneden

– 1 komkommer, in blokjes gesneden

– 1 rode ui, fijngehakt

– 1/4 kopje olijfolie

– 2 eetlepels witte wijnazijn

– 1 eetlepel verse basilicum, fijngehakt

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Leg de stokbroodblokjes op een bakplaat en bak ze in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn, ongeveer 10-15 minuten.

3. Haal de stokbroodblokjes uit de oven en laat ze afkoelen.

4. In een grote kom, meng de tomaten, komkommer, ui, olijfolie, witte wijnazijn, basilicum, zout en peper.

5. Voeg de afgekoelde stokbroodblokjes toe aan de salade en meng alles goed.

6. Laat de salade minstens 30 minuten staan zodat de smaken kunnen intrekken.

7. Serveer de salade koud of op kamertemperatuur.

Panzanella

Geef een reactie

Schuiven naar boven