Pannenkoek hartig

Pannenkoeken zijn een heerlijk en veelzijdig gerecht dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een hartige pannenkoek kunt maken met een lekkere vulling van kaas, ham en ui. Deze pannenkoek is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk kunt maken en die je hele gezin zal smaken.

Ingrediënten:

– 200 gram bloem
– 2 eieren
– 250 ml melk
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel bakpoeder
– 100 gram geraspte kaas
– 100 gram ham, in kleine stukjes
– 1 ui, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, eieren, melk, olijfolie, zout en bakpoeder in een kom tot een glad beslag.

2. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een klein beetje olie toe.

3. Giet een klein beetje van het beslag in de pan en bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin. Herhaal dit met de rest van het beslag.

4. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

5. Leg de pannenkoeken op een bakplaat en bestrijk ze met de geraspte kaas, ham en ui.

6. Bak de pannenkoeken in de oven gedurende 10-15 minuten, of totdat de kaas gesmolten is.

7. Serveer de pannenkoeken warm met een salade of andere groenten.

Eet smakelijk!

Pannenkoek hartig

Geef een reactie

Schuiven naar boven