Panna cotta vanille

Panna cotta is een heerlijk Italiaans dessert dat gemaakt wordt met room, suiker en gelatine. Het is een licht, romig en zacht dessert dat eenvoudig te maken is. In dit recept maken we een panna cotta vanille met een heerlijke vanillesmaak.

Ingrediënten:

– 500 ml slagroom

– 100 gram suiker

– 1 vanillestokje

– 5 gram gelatine

– 2 eetlepels koud water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de slagroom met de suiker en het vanillestokje in een steelpan.

2. Laat het mengsel 5 minuten zachtjes koken.

3. Voeg de gelatine toe en roer totdat deze is opgelost.

4. Voeg het koude water toe en roer totdat het is opgenomen.

5. Verdeel het mengsel over 4-6 kleine vormpjes en laat het afkoelen.

6. Zet de vormpjes in de koelkast en laat ze minstens 4 uur opstijven.

7. Serveer de panna cotta vanille met vers fruit of een saus naar keuze.

Panna cotta vanille

Geef een reactie

Schuiven naar boven