Panna cotta met griekse yoghurt

Panna cotta is een heerlijk Italiaans dessert dat gemaakt wordt met room, suiker en gelatine. In dit recept wordt het traditionele recept verrijkt met Griekse yoghurt voor een extra romige smaak. Deze panna cotta is een perfecte afsluiter van een maaltijd en is eenvoudig te maken.

Ingrediënten:

– 500 ml slagroom

– 100 ml Griekse yoghurt

– 100 gram suiker

– 2 eetlepels gelatinepoeder

– 2 eetlepels koud water

– Optioneel: vers fruit, noten of andere toppings

Bereidingswijze:

1. Doe de slagroom, Griekse yoghurt en suiker in een pan en verwarm het geheel op middelhoog vuur. Roer regelmatig totdat de suiker is opgelost.

2. Meng het gelatinepoeder met het koude water in een kom. Roer totdat het poeder is opgelost.

3. Voeg het gelatinemengsel toe aan de pan met slagroom en roer totdat het is opgelost.

4. Verdeel het mengsel over 4-6 kommen en laat het afkoelen.

5. Zet de kommen in de koelkast en laat de panna cotta minstens 4 uur opstijven.

6. Serveer de panna cotta met vers fruit, noten of andere toppings naar keuze.

Panna cotta met griekse yoghurt

Geef een reactie

Schuiven naar boven