Panini brood

Panini brood is een heerlijk en makkelijk te bereiden snack. Het is een Italiaans brood dat wordt gebakken in een speciale panini-pers. Het brood is licht en knapperig van buiten en zacht en luchtig van binnen. Het is een perfecte snack voor een lunch of een avondmaaltijd. Hieronder volgt een recept voor heerlijke panini brood.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 theelepels suiker

– 2 theelepels gist

– 2 eetlepels olijfolie

– 300 ml lauw water

– 2 eetlepels kruiden naar keuze

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout, suiker en gist in een kom.

2. Voeg de olijfolie toe en meng het geheel goed.

3. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot een soepel geheel.

4. Voeg de kruiden toe en kneed het deeg nog een paar minuten.

5. Laat het deeg een uur rusten.

6. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en vorm er ronde broodjes van.

7. Leg de broodjes op een met bloem bestoven bakplaat.

8. Laat de broodjes nog een half uur rusten.

9. Verwarm de panini-pers en leg de broodjes erin.

10. Bak de broodjes in de panini-pers tot ze goudbruin en knapperig zijn.

11. Serveer de panini broodjes warm.

Eet smakelijk!

Panini brood

Geef een reactie

Schuiven naar boven