Pangsit gehakt

Pangsit gehakt is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt bereiden. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te maken is. Het is een heerlijke combinatie van gehakt, groenten en kruiden die samen een smakelijke maaltijd vormen. Hieronder volgt een recept voor pangsit gehakt dat je in een handomdraai kunt maken.

Ingrediƫnten:

– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 eetlepel ketjap manis
– 1 eetlepel sambal oelek
– 1 eetlepel sojasaus
– 1 eetlepel gemberpoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 eetlepel olie
– 1 pakje pangsit wrappers

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.

2. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul.

3. Voeg de ketjap manis, sambal oelek, sojasaus, gemberpoeder, korianderpoeder, komijnpoeder, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

4. Laat het gehaktmengsel afkoelen.

5. Neem een pangsit wrapper en leg hier een lepel gehaktmengsel op.

6. Vouw de wrapper dicht en druk de randen goed aan.

7. Herhaal dit met de rest van de wrappers en het gehaktmengsel.

8. Verwarm een koekenpan met wat olie en bak de pangsit gehakt aan beide kanten goudbruin.

9. Serveer de pangsit gehakt met wat extra ketjap manis en sambal oelek.

Eet smakelijk!

Pangsit gehakt

Geef een reactie

Schuiven naar boven