Paneer

Paneer is een veelgebruikt ingrediënt in de Indiase keuken. Het is een soort gefrituurde kaas die gemaakt wordt door melk te verhitten en het resulterende wei te mengen met citroensap. Het resultaat is een stevig, korstloos blokje kaas dat gebruikt kan worden in veel verschillende gerechten. In dit recept maken we paneer met een kruidige tomatensaus. Het is een heerlijk, eenvoudig gerecht dat perfect is voor een weekdagavondmaaltijd.

Ingrediënten:

– 500 gram paneer
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel chili poeder
– 1 theelepel garam masala
– 1 eetlepel olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de tomaten, komijnpoeder, kurkuma, chili poeder en garam masala toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de paneer toe en bak tot deze goudbruin is.

5. Breng op smaak met zout en peper.

6. Serveer met rijst of naanbrood.

Paneer

Geef een reactie

Schuiven naar boven