Pan pizza

Pan pizza is een heerlijke, krokante pizza die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieker die je zeker een keer moet proberen. Met dit recept kun je een heerlijke pan pizza maken die je helemaal naar je zin kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 theelepels suiker

– 2 theelepels gist

– 2 eetlepels olijfolie

– 300 ml lauw water

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 250 gram geraspte kaas

– 250 gram gesneden salami

– 250 gram gesneden champignons

– 250 gram gesneden paprika

– 2 eetlepels oregano

– 2 eetlepels basilicum

– Olijfolie om in te vetten

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout, suiker en gist in een kom. Voeg de olijfolie toe en meng het geheel goed.

2. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot een soepel deeg. Laat het deeg vervolgens een uur rusten.

3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet een ovenschaal in met olijfolie.

4. Rol het deeg uit en leg het in de ovenschaal. Druk het deeg goed aan.

5. Bestrijk het deeg met de tomatenpuree. Verdeel de kaas, salami, champignons, paprika, oregano en basilicum over het deeg.

6. Bak de pizza in de oven gedurende 25 minuten.

7. Haal de pizza uit de oven en laat deze afkoelen.

8. Snijd de pizza in stukken en serveer.

Pan pizza

Geef een reactie

Schuiven naar boven