Paksoi kip kokosmelk

Paksoi kip kokosmelk is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een combinatie van de zoete smaak van kokosmelk en de knapperige paksoi. De kip maakt het gerecht heerlijk sappig en voegt een extra smaak toe. Dit recept is eenvoudig te maken en is een geweldige manier om je familie te verrassen met een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 ui, fijngehakt

– 1 rode peper, fijngehakt

– 1 paksoi, in dunne reepjes

– 1 blik kokosmelk

– 2 eetlepels sojasaus

– 1 eetlepel sesamolie

– 1 eetlepel gemberpoeder

– 1 eetlepel kurkuma

– 1 eetlepel korianderpoeder

– 1 eetlepel chilipoeder

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met zout en peper.

3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de kipblokjes aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de knoflook, ui en rode peper toe en bak nog een paar minuten mee.

5. Voeg de paksoi toe en bak nog een paar minuten mee.

6. Voeg de kokosmelk, sojasaus, sesamolie, gemberpoeder, kurkuma, korianderpoeder en chilipoeder toe en roer goed door.

7. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.

8. Verdeel het gerecht over een ovenschaal en zet het 20 minuten in de oven.

9. Serveer de paksoi kip kokosmelk met rijst of naanbrood.

Paksoi kip kokosmelk

Geef een reactie

Schuiven naar boven