Ovenschotel zoete aardappel is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het eenvoudig te bereiden is en je er veel van kunt maken. De combinatie van zoete aardappel, kruiden en kaas maakt het een smakelijke maaltijd. In dit recept leer je hoe je een ovenschotel zoete aardappel kunt maken.
Ingrediënten:
– 2 grote zoete aardappels, geschild en in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kopje geraspte kaas
– 1/4 kopje panko broodkruimels
– 1/4 kopje gehakte peterselie
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Leg de zoete aardappelblokjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de aardappelblokjes in de oven gedurende 20 minuten.
3. Verwarm intussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ui, knoflook, komijnpoeder, paprikapoeder, kurkuma, zout en peper toe. Bak de ui en knoflook gedurende 5 minuten.
4. Voeg de geraspte kaas, panko broodkruimels en gehakte peterselie toe aan de ui en knoflook. Bak nog eens 5 minuten.
5. Haal de zoete aardappelblokjes uit de oven en voeg de ui en kaasmengeling toe. Roer alles goed door elkaar.
6. Verdeel de ovenschotel zoete aardappel over 4 ovenschaaltjes en zet de schaaltjes in de oven. Bak de ovenschotel zoete aardappel gedurende 15 minuten.
7. Haal de ovenschotel zoete aardappel uit de oven en serveer direct. Geniet ervan!