Ovenschotel bloemkool

Ovenschotel bloemkool is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en eenvoudig te bereiden is. De ovenschotel bestaat uit bloemkool, kaas, ham, uien en een kruidige saus. De ingrediënten worden samengevoegd in een ovenschaal en vervolgens gebakken totdat de kaas gesmolten is en de bloemkool gaar is. Dit recept is een heerlijke manier om bloemkool te eten en is een geweldige maaltijd voor het hele gezin.

Ingrediënten:

– 1 bloemkool, in roosjes gesneden
– 2 uien, gesnipperd
– 200 gram gerookte ham, in blokjes gesneden
– 200 gram geraspte kaas
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel tijm
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan. Voeg de uien toe en bak deze totdat ze zacht zijn.

3. Voeg de bloem, paprikapoeder, knoflookpoeder, oregano, tijm, zout en peper toe en roer goed.

4. Voeg de ham en bloemkool toe en roer goed. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

5. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.

6. Bak de ovenschotel in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat de kaas gesmolten is en de bloemkool gaar is.

7. Serveer de ovenschotel bloemkool direct.

Ovenschotel bloemkool

Geef een reactie

Schuiven naar boven