Ouderwetse appelcompote

Ouderwetse appelcompote is een heerlijk, zoet en sappig dessert dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. De appelcompote is heerlijk als dessert, maar ook als ontbijt of tussendoortje. Hieronder volgt het recept voor ouderwetse appelcompote.

Ingrediënten:

– 4 grote appels
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels kaneel
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels water

Bereidingswijze:

1. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.

2. Doe de appelstukjes in een pan en voeg de suiker, kaneel, boter en water toe.

3. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

4. Roer af en toe om te voorkomen dat het aanbrandt.

5. Laat de compote afkoelen en serveer warm of koud.

Eet smakelijk!

Ouderwetse appelcompote

Geef een reactie

Schuiven naar boven