Ouderwets rabarber

Rabarber is een heerlijk, zoet en sappig fruit dat al eeuwenlang wordt gebruikt in allerlei gerechten. Het is een van de meest populaire ingrediënten in de Nederlandse keuken. In dit recept maken we een ouderwets rabarbergebak met een knapperig korstje en een heerlijke zoete vulling. Het is een eenvoudig en lekker recept dat iedereen kan maken.

Ingrediënten:

– 500 gram rabarber
– 150 gram suiker
– 2 eieren
– 200 gram bloem
– 100 gram boter
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Was de rabarber en snijd deze in kleine stukjes.

3. Meng de suiker, eieren, bloem, boter, bakpoeder en vanille extract in een kom.

4. Voeg de rabarber toe en meng alles goed door elkaar.

5. Vet een ovenschaal in en giet het mengsel erin.

6. Bak het gebak in de oven gedurende 30-35 minuten.

7. Laat het gebak afkoelen en serveer het met een bolletje vanille-ijs.

Eet smakelijk!

Ouderwets rabarber

Geef een reactie

Schuiven naar boven