Oud hollands

Oud Hollands is een klassieke Nederlandse maaltijd die al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit aardappelen, groenten en vlees. Het is een heerlijke maaltijd die gemakkelijk te maken is en die de hele familie zal smaken. Hieronder volgt een recept voor Oud Hollands.

Ingrediënten:

– 500 gram aardappelen

– 2 uien

– 2 teentjes knoflook
– 500 gram rundergehakt
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 blikje champignons
– 1 eetlepel tomatenpuree

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.

2. Pel en snipper de uien en knoflook.

3. Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de uien en knoflook toe. Bak deze een paar minuten.

4. Voeg het gehakt toe en bak het tot het gaar is.

5. Voeg de kruiden toe en roer goed door.

6. Voeg de tomatenblokjes, champignons en tomatenpuree toe en roer goed door.

7. Voeg de aardappelblokjes toe en roer goed door.

8. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

9. Serveer de Oud Hollands met wat extra kruiden en een frisse salade.

Eet smakelijk!

Oud hollands

Geef een reactie

Schuiven naar boven