Ottolenghi

Ottolenghi is een mediterraan-Israëlische kookstijl die bekend staat om zijn frisse smaken en kleurrijke ingrediënten. Deze Ottolenghi-salade met geroosterde groenten is een heerlijke manier om de smaken van deze kookstijl te ervaren. De salade is gevuld met een mix van geroosterde groenten, zoals aubergine, paprika, courgette en ui, en wordt afgemaakt met een frisse citroen-dille dressing. Het is een perfecte maaltijd voor een warme zomerdag.

Ingrediënten:

– 2 aubergines, in blokjes
– 2 paprika’s, in blokjes
– 2 courgettes, in blokjes
– 1 ui, in halve ringen
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Voor de dressing:

– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 1 theelepel dille, fijngehakt
– 1 theelepel knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de aubergine, paprika, courgette en ui op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Rooster de groenten in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze gaar zijn.

3. Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten in een kom te mengen.

4. Haal de groenten uit de oven en laat afkoelen.

5. Voeg de groenten toe aan een grote kom en giet de dressing erover. Meng alles goed door elkaar.

6. Serveer de salade op kamertemperatuur of lauwwarm.

Ottolenghi

Geef een reactie

Schuiven naar boven