Osso buco

Osso buco is een Italiaans gerecht dat bestaat uit kalfsschenkel met een saus van tomaten, wijn, knoflook en kruiden. Het is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een zondagse maaltijd. Hieronder volgt het recept voor osso buco.

Ingrediënten:

– 4 kalfsschenkels
– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 blikken tomatenblokjes
– 1/2 kopje droge witte wijn
– 1/4 kopje olijfolie
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

3. Voeg de tomatenblokjes, witte wijn, tijm, oregano, basilicum, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.

4. Leg de kalfsschenkels in de ovenschaal en bedek ze met de saus.

5. Zet de ovenschaal in de oven en bak het gerecht gedurende 1 uur en 15 minuten.

6. Serveer de osso buco met rijst of aardappelpuree.

Osso buco

Geef een reactie

Schuiven naar boven