Ossenstaartsoep

Ossenstaartsoep is een heerlijke, voedzame soep die al eeuwenlang wordt bereid. Het is een klassieker die in veel landen wordt gegeten. Deze soep is een geweldige manier om de smaak van ossenstaart te ervaren. Het is een eenvoudig recept dat je met weinig ingrediënten kunt maken. Hieronder volgt het recept voor ossenstaartsoep.

Ingrediënten:

– 1 ossenstaart
– 2 liter kippenbouillon
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortels, geschild en in plakjes
– 2 stengels selderij, in plakjes
– 2 aardappelen, geschild en in blokjes
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels tijm
– 2 theelepels peterselie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Leg de ossenstaart in een ovenschaal en voeg de kippenbouillon toe.

3. Voeg de uien, wortels, selderij, aardappelen, laurierblaadjes, tijm en peterselie toe.

4. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 2 uur zachtjes koken.

5. Breng de soep op smaak met zout en peper.

6. Serveer de soep met wat brood of crackers.

Geniet van je ossenstaartsoep!

Ossenstaartsoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven