Ossenstaartsoep oma

Ossenstaartsoep oma is een heerlijke, traditionele soep die al generaties lang wordt geserveerd. Deze soep is een heerlijke combinatie van smaken en is een geweldige manier om een maaltijd te beginnen. Het is een eenvoudig recept dat iedereen kan maken. Hier is hoe je het maakt.

Ingrediënten:

– 1 ossenstaart
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 wortels, in plakjes
– 2 aardappelen, in blokjes
– 2 laurierblaadjes
– 2 takjes tijm
– 2 liter kippenbouillon
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan en voeg de uien, knoflook, wortels, aardappelen, laurierblaadjes en tijm toe. Bak de groenten gedurende 5 minuten.

2. Voeg de ossenstaart toe en bak deze gedurende 5 minuten.

3. Voeg de kippenbouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep gedurende 1,5 uur zachtjes koken.

4. Verwijder de ossenstaart uit de soep en voeg zout en peper naar smaak toe.

5. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.

6. Voeg de ossenstaart terug toe aan de soep en verwarm de soep nogmaals.

7. Serveer de ossenstaartsoep oma met een stukje stokbrood.

Ossenstaartsoep oma

Geef een reactie

Schuiven naar boven