Ossenstaartsoep is een heerlijke, voedzame soep die al eeuwenlang wordt bereid. Het is een klassieker die in veel landen wordt gegeten. Deze versie van ossenstaartsoep is een recept van de keurslager en is een heerlijke, smaakvolle maaltijd.
Ingrediënten:
– 2 ossenstaarten
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortels, geschild en in stukjes gesneden
– 2 stengels selderij, in stukjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 laurierblaadjes
– 2 theelepels tijm
– 2 theelepels rozemarijn
– 2 theelepels zout
– 2 theelepels peper
– 2 liter kippenbouillon
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2. Leg de ossenstaarten in een ovenschaal en bestrooi ze met zout en peper. Bak ze in de oven gedurende 1 uur.
3. Verwarm een grote soeppan op middelhoog vuur en voeg de uien, wortels, selderij, knoflook, laurierblaadjes, tijm, rozemarijn, zout en peper toe. Bak de groenten gedurende 5 minuten.
4. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
5. Haal de ossenstaarten uit de oven en voeg ze toe aan de soeppan. Laat de soep gedurende 1,5 uur zachtjes koken.
6. Verwijder de ossenstaarten uit de soep en verwijder het bot. Snijd het vlees in kleine stukjes en voeg het terug toe aan de soep.
7. Breng de soep op smaak met zout en peper.
8. Serveer de ossenstaartsoep met een stukje stokbrood.