Ossenhaaspuntjes met champignons

Ossenhaaspuntjes met champignons is een heerlijk gerecht dat je in een handomdraai klaar hebt. Het is een lekker en gezond gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt maken. De ossenhaaspuntjes worden gebakken in een pan met olijfolie en knoflook, en vervolgens worden de champignons toegevoegd. De saus wordt gemaakt met room, witte wijn en kruiden. Dit gerecht is een perfecte maaltijd voor een avondje thuis.

Ingrediënten:

– 500 gram ossenhaaspuntjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 250 gram champignons, in plakjes
– 1/2 kopje room
– 1/4 kopje witte wijn
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ossenhaaspuntjes toe en bak ze aan beide kanten goudbruin.

3. Voeg de knoflook toe en bak nog een paar minuten mee.

4. Voeg de champignons toe en bak nog een paar minuten mee.

5. Voeg de room, witte wijn, tijm, oregano, zout en peper toe en roer goed door.

6. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

7. Serveer de ossenhaaspuntjes met champignons met een salade of aardappelpuree.

Ossenhaaspuntjes met champignons

Geef een reactie

Schuiven naar boven