Ossenhaas

Ossenhaas is een heerlijk stuk vlees dat je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke ossenhaas kunt maken met een knapperige korst en een sappig binnenste. We gebruiken een kruidenmengsel om het vlees te marineren en een klassieke jus om het af te maken. Dit recept is eenvoudig te maken en zal zeker indruk maken op je gasten.

Ingrediënten:

– 2 ossenhaasstukken
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels kruidenmengsel (bijvoorbeeld tijm, rozemarijn, knoflookpoeder, zout en peper)
– 2 eetlepels boter
– 1/2 kopje rode wijn
– 1/2 kopje kippenbouillon
– 1 eetlepel bloem

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de ossenhaasstukken op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie.

3. Bestrooi de ossenhaas met het kruidenmengsel en masseer het vlees zodat de kruiden goed verdeeld zijn.

4. Bak de ossenhaas in de oven gedurende 20 minuten.

5. Verwarm de boter in een pan en voeg de rode wijn toe. Laat de wijn inkoken tot de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid.

6. Voeg de kippenbouillon toe en laat het geheel nog eens inkoken.

7. Voeg de bloem toe en roer goed. Laat de jus nog eens 5 minuten koken.

8. Haal de ossenhaas uit de oven en giet de jus erover.

9. Serveer de ossenhaas met de jus en eventueel wat aardappelpuree of groenten.

Ossenhaas

Geef een reactie

Schuiven naar boven