Ossenhaas tournedos

Ossenhaas tournedos is een heerlijk gerecht dat je eenvoudig thuis kunt maken. Het is een klassieker die je met een paar ingrediënten en een beetje tijd kunt bereiden. De ossenhaas tournedos wordt geserveerd met een saus van rode wijn en champignons, wat het gerecht een heerlijke smaak geeft. Dit recept is voor 4 personen.

Ingrediënten:

– 4 ossenhaas tournedos
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 200 ml rode wijn
– 200 gram champignons, in plakjes
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de tournedos aan beide kanten goudbruin. Haal de tournedos uit de pan en leg ze op een ovenschaal.

3. Bak de ui en knoflook in dezelfde pan totdat de ui glazig is. Voeg de rode wijn toe en laat het geheel 5 minuten koken.

4. Voeg de champignons toe en laat het geheel nog 5 minuten koken.

5. Voeg de boter toe en laat het geheel nog 5 minuten koken.

6. Voeg de bloem toe en roer goed. Laat het geheel nog 5 minuten koken.

7. Voeg de peterselie toe en roer goed. Breng op smaak met zout en peper.

8. Giet de saus over de tournedos en zet de ovenschaal in de oven. Bak de tournedos in 15 minuten gaar.

9. Serveer de ossenhaas tournedos met de saus en aardappelpuree.

Ossenhaas tournedos

Geef een reactie

Schuiven naar boven