Orzo vegetarisch

Orzo is een kleine, ronde pasta die vaak wordt gebruikt in Italiaanse gerechten. Het is een lekker en gezond alternatief voor andere pastasoorten. In dit recept maken we een vegetarisch orzo-gerecht met een heerlijke combinatie van groenten, kruiden en kaas. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd op tafel hebt staan. Geniet ervan!

Ingrediënten:

– 250 gram orzo
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 ui, gesnipperd
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 courgette, in blokjes
– 1 blikje tomatenblokjes
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel paprikapoeder
– 2 eetlepels olijfolie
– 100 gram geraspte kaas
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.

3. Voeg de paprika, courgette, tomatenblokjes, oregano, basilicum en paprikapoeder toe en bak alles nog een paar minuten.

4. Voeg de gekookte orzo toe en roer alles goed door elkaar.

5. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

6. Verdeel het gerecht over 4 borden en bestrooi met de geraspte kaas.

7. Serveer het gerecht direct.

Orzo vegetarisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven