Orzo tomaat

Orzo tomaat is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een heerlijke combinatie van orzo, tomaten, knoflook, olijfolie en kruiden. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. Hieronder volgt het recept voor orzo tomaat.

Ingrediënten:

– 250 gram orzo
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook 1 minuut.

3. Voeg de tomatenblokjes, oregano, basilicum, zout en peper toe en roer goed. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

4. Voeg de gekookte orzo toe en roer goed. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.

5. Serveer de orzo tomaat warm.

Orzo tomaat

Geef een reactie

Schuiven naar boven