Origineel stroopwafel

Stroopwafels zijn een klassiek Nederlands gebak dat al generaties lang wordt gegeten. Deze originele stroopwafels zijn gemaakt met een heerlijke, karamelachtige stroop en een knapperig koekje. Ze zijn perfect als tussendoortje of als dessert. Hieronder volgt een recept voor originele stroopwafels.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 kopje boter, gesmolten
– 1/2 kopje suiker
– 1 ei
– 1/2 kopje stroop

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder en zout in een kom.

3. Voeg de gesmolten boter, suiker en ei toe en meng tot een deeg.

4. Rol het deeg uit tot een dunne plak en snijd er ronde stroopwafels uit.

5. Leg de stroopwafels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven gedurende 10-12 minuten.

6. Laat de stroopwafels afkoelen.

7. Verwarm de stroop in een pannetje en smeer de stroopwafels aan beide kanten in met de warme stroop.

8. Laat de stroopwafels afkoelen en geniet ervan!

Origineel stroopwafel

Geef een reactie

Schuiven naar boven